Wanneer zou ik kunnen beginnen met rijlessen?

Zo snel mogelijk natuurlijk. Wel heb ik momenteel een wachtlijst. Zodra een leerling is geslaagd voor het praktijkexamen, wordt de eerstvolgende op de wachtlijst uitgenodigd om te starten. Met zo'n 26 tot 28 geslaagden per jaar, starten er gemiddeld iets meer dan twee leerlingen per maand.

Kan ik een proefles krijgen en wat zijn de kosten daarvan?

Ja, een proefles is mogelijk. Deze is gratis. Een proefles duurt een uur.

Vanaf welke leeftijd kan ik starten met rijles?

Je kunt vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen. Het is daarna mogelijk om vanaf je 17e af te rijden. Als je voor je 18e je rijbewijs hebt behaald, moet je tot je 18 rijden onder begeleiding. Via de website van 2todrive vind je alle informatie hierover.

Kan ik een snelcursus bij je volgen?

Nee, ik geef geen snelcursussen.

Kan ik een rijles of rijlessen cadeau geven?

Ja, dat is mogelijk. We maken een leuke cadeaubon voor je, die de (toekomstige) leerling bij ons kan inleveren. Neem hiervoor even contact met ons op.

Kan ik een verrassingsles voor mijn zoon, dochter, vriend of vriendin laten verzorgen?

Ja, dan kan. Hoe leuk is het om dit stiekem te regelen. Neem contact met ons op, om dit in te plannen.

Waar geef je rijles en hoe zit het met ophalen?

Je wordt in principe thuis door mij opgehaald. Maar dat zou ook kunnen bij je school of het station. Na je les word je weer op de gewenste plek afgezet binnen de gemeente Woerden en Zegveld. Andere plaatsen eventueel in overleg. 

Heb ik alleen rijles, of rij ik samen met iemand anders?

Je hebt altijd alleen les. Mijn leerlingen halen elkaar niet op en brengen elkaar niet thuis. 

Hoe moet ik mijn rijlessen betalen?

De betaling van de rijlessen gebeurt middels een tikkie of contant. 

Geef je ook opfriscursussen?

Jazeker. Heb je je rijbewijs maar heb je al een tijd niet gereden om wat voor reden dan ook en vind je het fijn om dat samen te doen dan kun je contact met mij opnemen.

Kan ik alvast beginnen met leren voor mijn theorie en kan ik een CD Rom en boek ontvangen?

Natuurlijk is dat mogelijk, hoe eerder hoe beter. Het theorieboek en de CD Rom zijn hiervoor een heel goed hulpmiddel. Deze zijn online te bestellen bij diverse aanbieders.

Wanneer moet ik mijn theorie behalen?

Het liefst zo snel mogelijk. Gezien de drukte bij het CBR zou je hem nu al aan kunnen vragen. Je hebt dan nog een paar maanden om te leren en oefentoetsen te maken. 

Moet ik een tussentijdse toets (TTT) doen?

Nee dat moet niet. Ik zal tijdens je lessen met je overleggen of het misschien juist voor jou wel of niet nodig zou zijn. 

Tijdens de TTT is het mogelijk om vrijstelling te verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Dit betekent dat je bij het eerstvolgende praktijkexamen geen bijzondere verrichten meer hoeft te doen.

Waarom kan ik geen rijlespakket kopen?

Ik biedt geen rijlespakketten aan. Alhoewel het aangaan van een rijlespakket aantrekkelijk lijkt, kan het tegendeel soms van toepassing zijn. Bijvoorbeeld doordat er na een pakket nog niet

kan worden afgereden en er dus een extra rijlespakket aangeschaft moet worden.

Ik vind dit niet eerlijk tegenover de leerling. Wij gaan per rijles te werk. Niemand is gelijk, niemand heeft dus hetzelfde leertraject. Jouw leertraject is bij ons op maat, volledig eerlijk en transparant 

richtingde leerling en helemaal toegespitst op de persoonlijke vorderingen.

Hiermee denken wij het meest oprecht met jouw leertraject om te gaan en je op de vlotste manier klaar te stomen voor het examen.