Tussentijdse toets (TTT)
De tussentijdse toets, die rond 2/3 van je rijopleiding wordt gedaan, is een hele goede test richting het echte praktijkexamen. De TTT wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Hierdoor wordt de manier van examineren nagebootst.
Een hele goede gelegenheid dus om te wennen aan hetgeen je te wachten staat tijdens het praktijkexamen. Dat kan al een groot gedeelte van je nervositeit wegnemen voor het praktijkexamen.
Voor de TTT kun je niet zakken of slagen. Het gaat erom dat je een goed beeld krijgt van jouw leertraject, je sterkte punten en eventuele zaken waar nog extra aandacht voor nodig is. Dit krijg je na afloop van je toets te horen in een uitgebreid reflectiegesprek met de examinator.
Adviesformulier
Bovendien ontvang je een adviesformulier waar alle besproken punten nog eens worden beschreven. Zo weten jij en je instructeur precies welke vaardigheden nog extra kunnen worden bijgeschaafd tijdens de rijlessen die volgen tussen de TTT en het praktijkexamen.
Vrijstelling
Tijdens de TTT is het mogelijk om vrijstelling te verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Dit betekent dat je bij het eerstvolgende praktijkexamen geen bijzondere verrichten meer hoeft te doen.
Wat neem je mee naar de TTT
- Geldig identiteitsbewijs
- Theoriecertificaat
- De oproep die je per mail hebt ontvangen
- Ingevuld zelfreflectieformulier (in dezelfde mail als je oproepformulier)
Denk aan het machtigen
Om een TTT bij het CBR in te kunnen plannen, moet je de rijschool via de DidiD machtigen